Карта сайту
Приватна зона


Новини

Подорож до історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця»

У жовтні 2013 року учні 2 курсу Економіко-юридичного училища КУТЕП, спеціальності «Агент з організації туризму» здійснили подорож до історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця», який знаходиться в м. Батурині Бахмацького району Чернігівської області.

Під час екскурсії учні відвідали чотири туристичні об’єкти: Цитадель Батуринської фортеці, краєзнавчий музей, будинок Генерального судді та палацо-парковий ансамбль гетьмана України Кирила Розумовського.

Цікава розповідь екскурсовода допомогла учням дізнатися про становлення, розвиток та знищення міста Батурина – резиденції українських керманичів доби Гетьманщини, а саме гетьманів Дем’яна Многогрішного, Івана Самойловича, Івана Мазепи та Кирила Розумовського, які не шкодували сил і коштів в розбудові адміністративної столиці Лівобережної України, збираючи кращі зразки українського та світового мистецтва. Визначною пам’яткою міста Батурина, яка дійшла до нас з часів гетьманів Дем’яна Многогрішного, Івана Самойловича, Івана Мазепи, є будинок Генерального судді. Саме з цим будинком пов’язане становлення козацької судової системи як вищого судового органу Лівобережної України кінця ХVІІ століття. Цей будинок є найціннішою туристичною атракцією м. Батурина.

Головною окрасою і символом міста Батурина є палац гетьмана України Кирила Розумовського, який майже 200 років чекав на реконструкцію. Цей палац найбільше вразив учнів своєю красою та вишуканістю.

Таким чином, екскурсія в історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця» дала можливість розширити світогляд учнів, поповнити знання з історії, української культури, підвищити пізнавальну активність майбутніх фахівців туристичної індустрії.

ФОТОЗВІТ - переглянути

Останні новини

Loading

календар подiй

19 квiтня 2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

RSS