Карта сайту
Приватна зона


Новини

Екскурсія в Радомисль

Учні Економіко-юридичного училища КУТЕП продовжують подорожувати туристичними стежинами і знайомитись з перлинами України. Під час зимових канікул майбутні агенти з організації туризму відвідали приватний музейний комплексу поліського краю «Замок Радомисль», який знаходиться в місті Радомишлі Житомирської області. «Замок Радомисль» сьогодні – це багатофункціональний історико-культурний комплекс, який створений відомим лікарем та громадським діячем Ольгою Богомолець.

Під час екскурсії, учні оглянули єдиний у світі музей домашньої ікони, який є найбільшим музеєм ікон у Східній Європі. Учнів вразила експозиція предметів християнського мистецтва «Душа України» в якій налічується понад 5000 предметів християнського мистецтва ХVІІ-ХХ ст., зібраних з усіх регіонів України. Особливе враження справила експозиція стародавніх ікон, а саме кам’яна ікона Миколи Чудотворця ХІІ ст., яка зберігає на собі відбитки та енергетику тисячі людських рук і завжди є теплою.

У «Замку Радомисль» налагоджено процес ручного виготовлення паперу. Учні ознайомилися з відродженою технікою виготовлення паперу, який майже 400 років виготовлявся в «папірні» для Києво-Печерської Лаври православними монахами. Зал-фабрика з виробництва паперу має все обладнання, яке використовувалося у XVII столітті, а також друкарський верстат для нанесення тексту на готові аркуші. Учні відчули себе давніми майстрами з виготовлення радомишльського паперу, а також, за допомогою друкарського верстату, мали можливість нанести на нього текст.

Екскурсія до історико-культурного комплексу «Замок-Радомисль» розширила світогляд учнів, поповнила знання з історії, української культури, підвищила пізнавальну активність майбутніх фахівців туристичної індустрії.

ФОТОЗВІТ

  •  

  •  

  •  

Останні новини

Loading

календар подiй

28 березня 2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

RSS