Карта сайту
Приватна зона


Новини

Дніпровський мандрівник завершив тренувальний похід від Дніпра до Києва

Мандрівник з Дніпра Сергій Гордієнко на одномісному морському каяку завершив тренувальний похід Дніпром (річкою) за маршрутом Дніпро – Київ.

Про це повідомив його прес-секретар Павло Дінець у Facebook.

«Подолавши за сьогодні 38 кілометрів – проти течії й зустрічного північного вітру, – Сергій Гордієнко досяг кінцевого пункту свого маршруту – міста Українки, що під Києвом. Тут, у місцевому яхт-клубі, й перезимує його вірний «коник» – морський каяк, на якому мандрівник наступної весни відправиться з Києва – Дніпром й через два моря – до Барселони», - написав Дінець.

За його словами, цей похід тривав рівно місяць: з 22 жовтня по 21 листопада.

У поході мандрівник зустрічався з школярами та студентами прибережних міст і містечок, яким він прочитав цікаві лекції, розповів про свої численні пригоди в інших експедиціях, про підкорення Північного полюсу, Антарктиди тощо.

Як повідомляв Укрінформ, Сергій Гордієнко - професійний мандрівник, спеціаліст з екстремального одиночного виживання, історик-дослідник, міграціолог, етнограф, мандрівник-філософ, письменник.

Є дійсним членом Українського географічного товариства і почесним членом Національного географічного товариства США, доцентом Київського університету туризму, економіки і права.

За період своєї науково-професійної діяльності Гордієнко двічі (1995, 1998 рр.) досягав Північного полюсу у складі експедиційної групи «Арктика», першим в історії України встановив Державний прапор на Північному полюсі. Чоловік подорожує майже усе своє життя. Географія його мандрівок охоплює весь світ. За результатами експедицій, в яких він брав участь, було написано 18 статей та три книги, присвячені техніці та психології виживання.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2017 року мандрівник із Дніпра Сергій Гордієнко закінчив одиночну експедицію на каяку «Міст співдружності», подолавши 4,5 тисячі кілометрів Чорним морем.

Джерело: ukrinform.ua

Останні новини

Loading

календар подiй

28 березня 2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

RSS