Карта сайту
Приватна зона


Новини

СЕРГІЙ ШКАРЛЕТ ПРИВІТАВ ОСВІТЯН З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ

У першу неділю жовтня Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет привітав освітян із професійним святом – Днем працівників освіти.

“Професія вчителя – одна з найвеличніших. І саме освітяни відіграють вирішальну роль у розвитку і становленні особистості та у формуванні суспільства загалом. А все це у свою чергу впливає на розвиток економіки країни та всього світу”, – зазначив Сергій Шкарлет.

Сьогодні спільними зусиллями Уряду та за підтримки Президента України команда МОН здійснює максимум зусиль, щоб створити гідні умови праці для кожного освітянина. Зокрема, цього року в напрямі посилення соціального захисту педагогів уже з 1 січня збільшено заробітну плату на 20% та з 1 грудня заплановано збільшення ще на 8,4%, а проєктом Держбюджету на наступний рік серед ключових завдань залишається підтримка освітян та поступове збільшення оплати праці.

Нова українська школа – серед надзавдань розвитку освіти країни.

Адже головна мета – створити школу, в якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки ґрунтовні знання, а й уміння застосовувати їх у повсякденному житті. З 1 вересня у 136 школах України розпочато пілотування Нової української школи у 5-х класах за новим Державним стандартом базової середньої освіти.

Учитель Нової української школи – це людина, на якій тримається реформа. Адже без талановитого педагога будь-які зміни будуть неможливими. Тому одним з головних принципів Нової української школи є умотивований учитель. Це означає, що наша мета – сприяти підвищенню його соціального статусу, професійному та особистому зростанню.

Саме тому вже третій рік поспіль здійснюється добровільна сертифікація вчителів початкових класів. Педагоги, які успішно проходять сертифікацію, отримують надбавку у 20% до заробітної плати.

Крім того, успішне проходження сертифікації зараховується педагогічним працівникам як проходження чергової або позачергової атестації, а також є підставою для присвоєння відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

Очільник МОН подякував кожному педагогу за свідомий вибір професії та відданість у роботі.

“Пишаюся, що в Україні – найкращі та найталановитіші вчителі, які відстоюють свої педагогічні досягнення як на світовому рівні, так і в межах країни. Ваша наполегливість та творчість відображаються у ваших вихованцях. Адже саме ви створюєте наше майбутнє та Україну загалом. Бажаю вам, шановні освітяни, завжди йти в ногу з часом, не зупинятися на досягнутому. Сил вам, безмежного терпіння, життєвої мудрості, натхнення та оптимізму. Зі святом! Будьте здорові та щасливі”, – наголосив Міністр освіти і науки.

Джерело: Міністерство освіти і науки України

Останні новини

Loading

календар подiй

29 березня 2024
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

RSS