Карта сайту
Приватна зона


Новини

9-12 жовтня 2013 року в Україні перебуватиме генеральний секретар Всесвітньої туристської організації (ЮНВТО) п. Талеб Ріфаї

Важлива подія

         Програмою перебування керівника ЮНВТО передбачене його відвідування Київського університету туризму, економіки і права де він виступить перед викладачами і студентами з лекцією про сучасний стан та перспективи розвитку світового туризму.

         Всесвітня туристська організація є провідною спеціалізованою міжурядовою установою Організації Об’єднаних Націй, яка координує та регулює розвиток туризму в світі, досліджує тенденції та перспективи його розвитку, надає урядам країн світу рекомендації та допомогу щодо планування, створення законодавчої бази, розбудови інфраструктури, підготовки кадрів для індустрії туризму.

         Нині ЮН ВТО об’єднує 160 країн світу, а також 400 Приєднаних членів з 80 країн, серед яких місцеві турадміністрації, туристські та авіаційні компанії, науково-дослідні центри та навчальні заклади туристського і готельного профілю.

         Україна стала Дійсним членом ЮН ВТО у 1997 році на XIII Генеральній асамблеї ЮН ВТО у м. Стамбул (Туреччина). На цій Генасамблеї було прийнято рішення про створення Ділової Ради ЮН ВТО, до складу якої увійшли Приєднані члени цієї Організації.

         У 1999 році в м. Ушуайя (Аргентина) відбулося 58-е засідання Виконавчої Ради ВТО, на якій було розглянуто та одноголосно підтримано клопотання Київського університету туризму, економіки і права про вступ до ЮН ВТО у якості члена Ділової Ради.

         З тих пір співробітництво КУТЕП з ЮН ВТО розвивається успішно і взаємовигідно.

         КУТЕП - перший навчальний заклад України, що став членом Ділової ради ЮН ВТО. За минулі роки за взаємною домовленістю з керівництвом ЮН ВТО на базі КУТЕП було успішно проведено низку заходів: у жовтні 2000 року – регіональний семінар ЮН ВТО „Вплив Інтернету та електронної торгівлі на індустрію подорожей та туризму; у листопаді 2003 року – міжнародний семінар на тему „Якість і конкурентоздатність систем освіти і професійної підготовки в сфері туризму”, п’ять міжнародних науково-практичних конференцій та інші заходи.

         У 2009 році генеральним секретарем ЮН ВТО обрано громадянина Йорданії Талеба Ріфаї. За його безпосередньою участю було підготовлено концепцію формування „Мережі з поширення знань”, яка почала діяти у вересні 2010 року. Її головною метою є надання підтримки державам – членам ЮН ВТО з питань науки, освіти, технологій, інновацій та управління знаннями, що стосуються туризму.

         У жовтні 2012 року генерального секретаря ЮН ВТО Талеба Рифаї радушно зустрічали у стінах КУТЕП. Він з великим задоволенням погодився виступити перед студентами та викладачами зі своїм баченням тенденцій розвитку туризму у XXI столітті, особливо підкресливши, що його успіхи залежать від нового покоління молоді, яка зараз навчається, освоює професійні знання та практичні навички розвитку туристської галузі. Сфера туризму, яка минулого року охопила подорожами понад 1 мільярд людей планети та заробила 1 трильйон доларів, сьогодні як ніколи потребує належної підготовки висококваліфікованих кадрів. І це дуже актуально для України, яка вже увійшла до десятки найбільш відвідуємих країн світу, прийнявши минулого року понад 23 млн. туристів.

         Відвідування вдруге керівником ЮН ВТО Київського університету туризму, економіки і права, який минулого року став Почесним професором КУТЕП, стає доброю традицією. Студенти і професорсько-викладацький склад Університету з нетерпінням чекають його виступу, професійних рекомендацій щодо підвищення рівня туристської освіти в Україні і порад.

Останні новини

Loading

календар подiй

26 квiтня 2024
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

RSS